Sosyal Medya Paylaşımları

Sağlıklı Ağız ve Dişler, Akciğer, Solunum Sistemi ve Diğer Organların Sağlıklı Kalmasına Önemli Katkı Sağlar

SAĞLIKLI AĞIZ VE DİŞLER, AKCİĞER, SOLUNUM SİSTEMİ VE DİĞER ORGANLARIN SAĞLIKLI OLMASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR

“Ağız boşluğu ve üst solunum yolları, insan vücudunun mikroorganizma girişi için iki temel kapısı. Peki, bunun ne önemi var?
Ağız ve diş sağlığınızı korumak, sağlıklı akciğerlere sahip olmanızı da sağlayabilir.
Çalışmalar, diş eti hastalıklarının kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonları riskini artırabileceğini gösteriyor. Araştırmacılar; akciğer enfeksiyonu yapan mikroorganizmalar ile ağız boşluğunda yaşayan mikroorganizmaların benzer olduğunu, bu nedenle diş eti hastalıkları ile ilişkili mikroorganizmaların varlığının akciğer enfeksiyonları ve solunum yolu hastalıkları geliştirme riskini artırabileceğini söylüyor.
Diş eti hastalıklarından korunmak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. “
Ayrıca her yıl (6 ayda bir olursa daha iyi) diş ve diş eti hastalıklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesi konusunda dişhekiminize kapsamlı muayene yaptırmalısınız.
UNUTMAYIN, SAĞLIKLI AĞIZ VE DİŞLER, AKCİĞER, SOLUNUM SİSTEMİ VE DİĞER ORGANLARIN SAĞLIKLI OLMASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR ve genel sağlığın önemli bir belirleyicisidir.
Referanslar:
1. https://www.perio.org/consumer/healthy-lungs
2. http://tdb.org.tr/tdb/v2/yayinlar/Cesitli/I.ADS_Parlamento_Kitapcigi_20.03.2015.pdf
3. http://bize-emanet.com/saglikli-agiz-saglikli-vucut/akciger-hastaliklari

Bayanlar Daha Fazla Gülümser (Bayanların gülümseme sayısı, erkeklerin ~8 kat daha fazladır)

Gülümseyen bayan

Bayanlar, günde yaklaşık olarak ortalama 62 kez gülümser*. Bayanların gülümseme sayısı, erkeklerin ~8 kat daha fazladır*. Tabii ki bu durumda, bayanların dişlerinin sağlıklı ve estetik olması bayanlar açısından daha fazla önem kazanmaktadır.

*: Reiman T., “The Power of Body Language”, Simon&Schuster, 2008.


Toplumumuzda 65 yaş üstü her 10 kişiden ~7si maalesef dişsiz

Toplumumuzda 65 yaş üstü her 10 kişiden ~7si maalesef dişsiz. Lütfen ileride zor durumda kalmamak için diş hijyenine ve düzenli doktor kontrollerine daha fazla önem verelim. Lütfen diş kontrol ve tedavilerini geciktirmeyelim.


Dişlerini Koru, Maddi ve Manevi Kazançlı Çık

Dişlerini koru

Dişlerini mümkün mertebe koru, hemen çektirme.
Mevcut dişleri, diş bakımı ve tedavileriyle korumak size maddi ve manevi çok fayda sağlar. Mevcut doğal bir dişi kurtarmak (tedavi gerektiriyorsa) çoğu zaman tahmini olarak 18-400 TL (~3 $-62 $*) arasına mal olur. Fakat doğal sadece bir dişi kaybetmekle, maddi ve manevi olarak çok daha büyük kayıplamız olur.

Bazı durumlarda tabii ki dişlerin çekilmesi gerekir. Bundan dolayı bize ya da güvendiğiniz dişhekimlere sormadan hemen dişlerinizi çektirmemeyi tavsiye ederiz. 

*: 11 Ağustos 2018 kuru


Dişler Sanki Birçok İnci

Dişler inciler gibi

SAĞLIK ELBETTE DEĞERLİ,
DİŞLER SANKİ BİRÇOK İNCİ,
İNCİLERDEN DE DAHA GEREKLİ,
DEĞERİNİ ELBETTE BİLMELİ,


Ağız ve diş sağlık problemleri Birçok Diğer Hastalıkların Habercisi Olabilir

Ağız ve diş sağlık problemleri diğer hastalıkların habercisi olabilir

Ağız ve diş sağlık problemleri (diş çürükleri ve diş eti hastalıkları), kanser, kalp ve damar hastalıkları, solunum yolu hastalıkları gibi pek çok önlenebilir hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. UNUTMAYIN! AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI, GENEL SAĞLIĞIN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR.
————————————-
Referanslar: http://www.tdb.org.tr/tdb/v2/ekler/Sabah_Gazetesi_Agiz&Dis_Sagiligi_Eki.pdf ve ttps://www.facebook.com/bizeemanet.tdb/

Hamile Kalmaya Karar Verdiğinizde Dişhekiminizden Randevu Almalısınız.

HAMİLE KALMAYA KARAR VERDİĞİNİZDE DİŞHEKİMİNİZDEN RANDEVU ALMALISINIZ. DOĞRU MU? YANLIŞ MI?
CEVAP, Paylaştığımız VİDEO’da.


Diş taşı temizliği niçin gereklidir?

Dişlerde birikmiş diş taşları, profesyonel temizlik gerektirir.

Dişlerde birikmiş diş taşları, diş eti hastalıklarına neden olur. Bunun için profesyonel temizlik gerekir.
Profesyonel diş temizliği, dişlerde birikmiş bakteri plağının (yumuşak, yapışkan, bakteri istilasına uğramış bir ince tabaka) ve tartar birikintisinin dişlerden uzaklaştırılmasıdır. Diş temizliğinin ve cilasının yapılma sebebi, diş yüzeylerini, bakterilerin tutunup çoğalamaması için, temiz ve pürüzsüz bir hale getirmektir.
Ayrıntı bilgi için https://www.dis-doktoru.com/dis-temizligi adresine bakabilirsiniz.


Diş çürükleri oluştuğu durumda ne yapmalı?

Diş çürükleri

Diş çürükleri oluştuğu durumda, tedavi edilmesi için gecikmeden diş hekimine başvurmak gerekir.


Ne kadar diş macunu kullanmalıyız?

FDI Dünya Dişhekimleri Birliği, çocuklara iyi ağız sağlığı alışkanlıkları kazandırmaya yönelik ağız ve diş sağlığı tanıtım kampanyasını faaliyete geçirdi.
Bu kapsamdaki bu çizgi film, diş macunun miktarıyla ilgili.
Çocuğunuz 3 Yaşından Büyükse Bezelye Büyüklüğünde Diş Macunu (Daha Büyük Değil) İle Dişlerini Fırçalamalıdır! Çocuğunuz 3 Yaşından Küçükse Pirinç Büyüklüğünde Diş Macunu (Daha Büyük Değil) ile ya da macunsuz dişlerini Fırçalamalıdır!


Dişlerini günde en az 2 kez fırçala

FDI Dünya Dişhekimleri Birliği, çocuklara iyi ağız sağlığı alışkanlıkları kazandırmaya yönelik ağız ve diş sağlığı tanıtım kampanyasını faaliyete geçirdi.
Bu kapsamdaki, bu çizgi filmde dişlerin nasıl fırçalanacağı basitçe gösteriliyor. GÜNDE en az 2’ŞER DAKİKADAN en az 2 DEFA DİŞLERİN TÜM YÜZEYLERİNİN İYİCE FIRÇALANMASINI TAVSİYE EDERİZ.


Ne zaman diş hekimine gitmeli?

Diş ağrısı

Her altı ayda bir dişleriniz ağrımasa bile dişhekimine gitmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece ağrılarınız oluşmadan ve dişlerinizdeki çürükler ilerlemeden önlem almış olursunuz. 


Çürüklerin neden olduğu hastalıklar

Bir çürük diş bile, birçok hastalığa neden olabilir

Sadece bir çürük diş bile, mide hastalıklarına, böbrek ve karaciğer hastalıklarına, kalp-damar hastalıklarına, hatta kansere bile neden olabilir. 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrolü gerekmektedir.


Diş çürüğüyle ilgili gerçekler

Çürük ve sağlam diş

Türkiye’de 10 bin kişi üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, katılanların yüzde 82’sinde diş çürüğü tespit edilirken, yüzde 71’inde diş eti problemi bulundu.


Daha güncel ve daha fazla paylaşımları Facebook ve Instagram sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Referanslar

error: Bu Sayfanın İçeriği Korunmaktadır (Content is protected !!)