Diş temizleme | Diş beyazlatma

Diş Beyazlatma (Bleaching) | Gebze

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma (bleaching), çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişlerin rengini kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan işleme denir.

Diş beyazlatma, estetik amaçla yapılır. Dişler üzerine sürülen beyazlatıcı maddenin üzerine, beyazlatmayı hızlandıran bir ışın uygulanır. Bir seans 40-50 dakika sürebilir. Renk tonu istenilen seviyede değilse, 10-15 gün arayla birkaç seans daha uygulanabilir.

Kimler Diş Beyazlatma Yapmak İster?

“Diş beyazlatma isteyenleri 2 gruba ayırabiliriz;
1. Grup; Dişinde lekelenmeler, sararmalar, vb., dış etkenlerden dolayı beyazlatma ihtiyacı hisseden, fakat dişi orijinalinde beyaz olanlar.
2. Grup; 1. Maddeye ek olarak dişleri orijinalinde beyaz olmayanlar yani iç renklemeler olanlar.
1. Gruptakilerin problemi, diş temizleme işlemiyle kolaylıkla ve diş beyazlatmaya göre çok daha uygun ücretle çözülebilir. Ayrıntılar >>
2. Gruptakilerin problemi ise bu kısımda (yani bu web sayfasında) anlattığımız diş beyazlatma işlemiyle çözülebilir.” [1]

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Gebze’de bulunan diş kliniğimizde diş beyazlatma hizmeti sunulmaktadır. Diş Beyazlatma işlemi iki farklı yöntemle uygulanabilir;

Klinikte Diş Beyazlatma (Ofis Tipi Beyazlatma: Office Bleaching):

Diş hekimi tarafından diş kliniğinde uygulanır. Dişetleri, beyazlatma jelinden zarar görmemesi için koruyucu bir malzeme ile örtülür.

Dişlerin ön yüzlerine ağartıcı jel uygulanır ve işlemi hızlandırmak için özel ışık uygulanır. Kullanılan jelin içeriğinde etken madde yoğun olduğu için, ev tipi beyazlatmaya  (home bleaching) göre daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Klinik ortamında hekim tarafından uygulanır. Dişetleri, beyazlatma jelinden zarar görmemesi için koruyucu bir malzeme ile örtülür.

Evde Diş Beyazlatma (Home Bleaching):

Evde uygulanabilecek beyazlatma yöntemidir. Uyku öncesi dişler fırçalanarak temizlenir ve diş hekimi tarafından hazırlanan uygulama plağına jel yerleştirilerek plak ağza takılır. Beyazlatma gece boyu sürer.

Evde diş beyazlatma (home bleaching) yönteminde, kullanılan jel içerisinde beyazlatma ajanı konsantrasyonu daha düşük olduğu için Klinikte Diş Beyazlatma (office bleaching) yöntemine göre daha az başarılı sonuç vermektedir.

Evde diş beyazlatma (home bleaching) yöntemi, daha çok klinikte yapılan diş beyazlatma (office bleaching) işlemini takiben tedaviyi pekiştirme amacıyla uygulanmaktadır.

Diş Beyazlatma, İhtiyaç mı? Kozmetik Bir İşlem mi?

“Diş beyazlatma, genel olarak kozmetik bir işlemdir. Ancak kişiye dişlerinin rengi psikolojisini etkileyecek kadar rahatsızlık veriyorsa, bu durumda diş beyazlatma bir ihtiyaç olur.” [1]

Diş Beyazlatma, Her Zaman Başarılı Olur mu?

Dişlerdeki renklenmenin kaynağı, yoğunluğu, dişin yapısı ve uygulanan beyazlatma materyalinin kalitesi sonucu etkiler. Diş beyazlatmada, genellikle oldukça başarılı sonuç elde edilir. [1]

Beyazlatılan Dişlerin Rengini Koruma Süresi

Kliniklerde yapılan diş beyazlatma işlemi sonucu elde edilen renk ortalama 1-3 yıl sürebilir. [1] “Kişinin yeme-içme alışkanlıkları bu süreyi etkiler. Fazla çay, kahve, sigara ve boyayıcı madde içeren yiyecekler tüketen kişilerde bu süre kısalabilir.” [1]

Diş Beyazlatmadan Sonra Dikkat Edilecekler

” Diş beyazlatma işleminden sonra dikkat edilecekler şunlardır;

  • Beyazlatma işleminden sonra bir iki gün dişlerde hassasiyet hissedilebilmektedir. Bu durumda ağrı kesici alınabilir.
  • Beyazlatma reaksiyonu işlemden 24 saat sonrasına kadar devam etmektedir. Bu nedenle işlemden sonra en az bir gün renklendirici madde içeren yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. (Çaylar, kahve, meyve suları, salçalı, köri, soslu yiyecekler gibi)
  • Beyazlatma işleminden sonra 24 saat hiç sigara tüketilmemelidir. Daha sonra da azaltılmalı, mümkünse tamamen bırakılmalıdır.
  • Asitli içecekler işlem sonrasında hassasiyet artırabilir. Bir iki gün tüketilmemelidir.
  • Diş fırçalama ve diş ipliği kullanımı her zamanki gibi özenle yapılmalıdır. ” [1]

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?

Sigara kullanımı, kahve, çay, vb içecekler, salçalı, soslu yiyecekler dişlerde renklenmeye neden olabilir. Dişlerin düzenli fırçalanması da bu renklenmeyi kaldırmayabilir. Bazı insanlarda genetik olarak diş rengi beyazdan farklı renkte olabilir. 

Diş Beyazlatma Dişe Zarar Verir mi?

“Dişte herhangi yapısal bozukluk yoksa beyazlatmak için kliniklerde kullanılan maddelerin dişe kalıcı bir zararı yoktur (geçici olarak hassasiyet oluşabilir), ancak uygulama hekim tarafından olması gereken seans ve sürede yapıldığında daha güvenilirdir.” [1]

Diş beyazlatma fiyatı (ücreti) nedir?

Diş beyazlatma fiyatı, uygulanacak yönteme ve seans sayısına göre değişebilmektedir. Kliniğimizde yapılan muayeneden sonra, daha ayrıntılı bilgi verebiliriz. Muayeneden sonra, ağız ve dişlerinizle ilgili diğer problemler ve tedavileri hakkında da ayrıntılı bilgi verebiliriz.

Randevu Al >>

Diş Kliniğimiz Gebze’de

Diş Kliniğimizde diş beyazlatma işlemleri yapılmaktadır. Diş kliniğimiz, Kocaeli’nin Gebze İlçesindedir. Darıca, Dilovası, Bayramoğlu ve Tuzla’ya yakındır.

Diş Kliniğimizi (Gebze’de) haritada görüntüle >>> 


Diş beyazlatma videoları

Klinikte Diş Beyazlatma (Ofis Tipi) Uygulanması

Aşağıdaki videomuzda,  klinikte diş beyazlatmanın (ofis tipi) nasıl yapıldığı ve aşamaları gösterilmiştir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır

Aşağıdaki videomuzda,  klinikte diş beyazlatmanın (ofis tipi) nasıl yapıldığı ve aşamaları gösterilmiştir.

Ev tipi diş beyazlatma

Aşağıdaki videomuzda ise,  ev tipi diş beyazlatma kısaca gösterilmiştir.

REFERANSLAR

  1. Dt. Ayşegül Öztürk, Hayat Boyu Ağız ve Diş Sağlığı, Ema Tıp Kitabevi Yayıncılık, 2021
  2. Diğer Referanslar

error: Bu Sayfanın İçeriği Korunmaktadır (Content is protected !!)