Sık Sorulan Sorular

DİŞ KLİNİĞİNİZ NERDE? TARİFİ?
RANDEVU NASIL ALABİLİRİZ?
DİŞ KLİNİĞİNİZİN ÇALIŞMA GÜNLERİ HANGİLERİDİR?
DİŞ KLİNİĞİNİZDEKİ TEDAVİ ÜCRETLERİ NE KADAR?
ÇOCUKLARIN TEDAVİLERİNİ YAPIYOR MUSUNUZ?
DİŞ TAŞLARINI TEMİZLETMEK ZARARLI MIDIR?
HAMİLELİK DÖNEMİNDE DİŞ TEDAVİSİ YAPILABİLİR Mİ?
ESTETİK AÇIDAN ZİRKONYUM DİŞLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?
KANAL TEDAVİSİ NEDİR?
ÇÜRÜK OLUŞUMUNU NASIL ÖNLEYEBİLİRİM?
DİŞETİ HASTALIĞI NASIL ÖNLENİR?
DİŞETİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
AĞIZ KOKUSUNU NASIL GİDEREBİLİRİM?
DİŞ ÇEKİMİ SONRASI NE YAPMALI, BİR DİŞ EKSİKLİĞİ ÖNEMLİ MİDİR?
DİŞ HEKİMİ VE DİŞ TEDAVİSİ KORKUM VAR? NE YAPMALIYIM?
ÇOCUKLARIN SÜT DİŞLERİ NEDEN TEDAVİ EDİLMELİDİR?
ŞEFFAF PLAKLARLA ORTODONTİ TEDAVİSİ YAPIYOR MUSUNUZ?

DİŞ KLİNİĞİNİZ GEBZE’DE NEREDE? TARİFİ?

Kliniğimiz, şehir merkezinde bulunan Gebze Stad (Alaettin Kurt Stadyumu) girişinin karşısındadır. Merkez Hastanesinden, Yüzyıl Hastanesine ya da MedikalPark’a gidildiğinde kullanılan ana cadde (Yeni Bağdat Caddesi ) üzerindedir. Bu cadde üzerinde bulunan Çetin Boya’nın ve Dominos Pizza’nın hemen üstünde 1.kattadır. Tabelada “DİŞ HEKİMİ AYŞEGÜL ÖZTÜRK” yazmaktadır. Adres; Hacıhalil Mah. Yeni Bağdat Cad. No: 452 Kat:1 Gebze/Kocaeli

g.page/DisHekimiKlinigi  web adresi de harita üzerinde konumumuzu gösteriyor.


RANDEVU NASIL ALABİLİRİZ?

0 262 641 94 62 ve 0 505 402 41 41 numaralarını arayarak hafta ici ve cumartesi günü 09:00-18:30 arası randevu alabilirsiniz.


DİŞ KLİNİĞİNİZİN ÇALIŞMA GÜNLERİ HANGİLERİDİR?

Hafta içi ve cumartesi günleri 09:00-18:30 arası açığız.


DİŞ KLİNİĞİNİZDEKİ TEDAVİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Tedavi ücretleri, dişlerin durumuna ve yapılacak tedavilere göre değişiklik göstermektedir. Kliniğimize gelmeniz durumunda, tedavi ücretleriyle ilgili ücretsiz detaylı bilgi alabilirsiniz.


ÇOCUKLARIN TEDAVİLERİNİ YAPIYOR MUSUNUZ?

Kliniğimizde çocukların da (özel durumlar hariç) tedavilerini yapmaktayız.

Çocuk Diş Hekimliğiyle İlgili Detaylar İçin >>


DİŞ TAŞLARINI TEMİZLETMEK ZARARLI MIDIR?

Diş taşları, diş temizliğinin iyi yapılamadığı yerlerde biriken bakteri plağının, tükürük mineralleriyle birleşip sertleşmesiyle meydana gelen yapılardır. Diş taşlarının direkt olarak diş veya dişetine zararı yoktur ancak plak birikimine sebep olduğu için diş ve dişetlerini tehdit eder. Bu yüzden mutlaka temizlenmelidirler. Diş taşı temizliğinin herhangi bir zararı yoktur aksine dişeti sağlığı için kesinlikle yapılması gereken bir işlemdir.

Diş Taşları Temizliği Detayları için >>


HAMİLELİK DÖNEMİNDE DİŞ TEDAVİSİ YAPILABİLİR Mİ?

Hamilelik dönemi 3 trimester’a ( üç aylık dönemler) ayrılır. İkinci trimester (yani 4.-6. aylık dönem) diş tedavisi için uygundur. Diğer dönemlerde yapılması gereken acil müdahaleler için mutlaka kadın-doğum doktorundan konsültasyon istenir. Hamilelik döneminde hormonel değişiklikler bağlı olarak dişetlerinde şişme ve kanamalar (hamilelik gingivitisi) olabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde ağız hijyenine özellikle dikkat etmek gerekir.


ESTETİK AÇIDAN ZİRKONYUM DİŞLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Doğal dişlerin görüntüsü ışık geçirgenliği özelliği yardımıyla tam olarak yakalanır. Işığı tamamen geçirme özelliği sağlıklı dişlere aittir.Alt yapılarını metallerin oluşturduğu klasik porselen kaplamalar dişlerde opak bir görüntü oluştururlar. Bu durum dişlerin yapay ve cansız görünmesine neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesini sağlayan malzeme ise zirkonyumdur.

Zirkonyum Dişlerle İlgili Detaylar için >>


KANAL TEDAVİSİ NEDİR?

Dişlerde oluşan kırıklar ve çatlaklar, yanlış tedavi süreçleri, dişte meydana gelen çürükler, yanlış restorasyonlar neticesinde dişte bulunan sinirler ve damarların canlılığını kaybetmesi sonucu gibi nedenlerden dolayı dişin kanallarındaki enfekte sinirlerin temizlenmesi, dezenfektesi ve kanal dolgu maddeleriyle doldurulmasıdır.

Kanal Tedavi Detayları için >>


ÇÜRÜK OLUŞUMUNU NASIL ÖNLEYEBİLİRİM?

Florlu bir diş macunu ile dişler fırçalanmalıdır. Dişlerinizin ara yüzleri için diş ipi veya diğer ara yüz araçlarından faydalanınız. Dengeli beslenmeye dikkat edilmeli ve abur cubur yiyeceklere bir sınır konulmalıdır. Dişlerinizi çürüğe karşı daha dayanıklı hale getiren uygulamalardan “florlama” ve “fissür örtücüler” hakkında diş hekiminize danışınız. Profesyonel diş temizliği ve ağız muayeneniz için düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

Diş Temizliği Detayları için >>


DİŞETİ HASTALIĞI NASIL ÖNLENİR?

Periodontal hastalığın önlenmesinde en önemli görev kişinin kendisine düşmektedir. Dişleri sağlıklı bir durumda sürdürmek için, günlük ağız bakımı işlemleri ile (diş fırçalama ve diş ipliği kullanma) bakteriyel diş plağının uzaklaştırılması gerekmektedir. Dişhekimine düzenli aralıklarla gidilmesi de aynı derecede önemlidir. Günlük ağız bakımı işlemleri diştaşı oluşumunu en az düzeye indirebilir, ancak tamamen önleyemeyebilir. Diş fırçası, diş ipliği veya diğer temizlik araçları ile ulaşılamayan bölgelerin bir diş hekimi tarafından değerlendirilmesi mevcut diş plağı ve/veya diştaşının uzaklaştırılması açısından gereklidir.

Detaylar için >>


DİŞETİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Dişeti hastalığının pek çok bulgusu vardır;

  • Diş fırçalama sırasında kanayan dişetleri
  • Kırmızı, şiş ve hassas dişetleri
  • Dişlerden kolaylıkla ayrılabilen, uzaklaşan dişetleri
  • Dişler ve dişetleri arasında iltihabi akıntı
  • Sallanan veya giderek birbirinden uzaklaşan dişler (dişler arasında aralıkların oluşması veya mevcut aralıkların artması)
  • Isırma sırasında alt ve üst dişler arasındaki ilişkilerin değişmesi
  • Bölümlü protez uyumundaki değişiklik, bozulma
  • Sürekli kötü ağız kokusu.

Bununla beraber, periodontal hastalık hiç bir bulgu vermeden de ileri safhalara ulaşabilir. Bu nedenle düzenli aralıklarla dişhekimine gitmek son derece önemlidir.

Detaylar için >>


AĞIZ KOKUSUNU NASIL GİDEREBİLİRİM?

Ağız kokusunun nedeni % 90 diş, dişeti ve ağız kaynaklıdır. Diğer nedenleri sindirim, solunum sistemleri  bademcik iltihabı,farenjit , geniz akıntısı ve sistemik hastalıklardır (diabet vs.). Ağız kokusu için çiğneme sonrası yemek artıklarının sıkışıp kalacağı ve fermentasyona uğrayıp kokuya dönüşecek alanlara gereksinim vardır. Çürük veya kırık dişler, dişlerin etrafında cep oluşturmuş hastalıklı dişetleri ağız kokusu için primer nedenlerdir. Dişetinde iltihaba neden olacak düzensiz kenar uyumlu dolgular, dişeti ilişkisi bozuk hijyenik olmayan sabit veya hareketli protezler de ağız kokusuna neden olacak faktörlerdir. Tüm bunların yanında hastaların hijyen alışkanlıklarını da göz ardı etmemek gerekmektedir. Ağız kokusu ancak  ilgili doktorun, dişhekimi veya k.b.b uzmanın  bir tedavi planlamasından sonra ortadan kalkabilir.

Ağız kokusuna neden olacak bir hastalığınız yoksa, özellikle sabahları oluşan ağız kokusu, dişlerin fırçalanması ve diş ipi kullanılması ile ortadan kalkar. Ağız hijyeni ve bakımı sağlamanıza rağmen ağız kokunuz devam ediyorsa, diş hekiminize gitmenizi tavsiye ederiz.


DİŞ ÇEKİMİ SONRASI NE YAPMALI, BİR DİŞ EKSİKLİĞİ ÖNEMLİ MİDİR?

Diş çekimi sonrasında mutlaka o bölgede çekilen dişin görevini üstlenecek sabit bir köprü protezi veya implant destekli bir protez mutlaka planlanmalıdır. Bir diş eksikliği hastaya başlangıç yıllarında olmasa dahi uzun dönemde çok yüklü bir biyolojik fatura çıkartır. Bu diş eksikliğine bağlı çenelerin birbirleriyle kapanış problemi, hijyen zorluğuna bağlı arayüz çürükleri ve ileri dişeti ve kemik kayıpları hastanın yaşayacağı sorunlardan sadece birkaçıdır.


DİŞ HEKİMİ VE DİŞ TEDAVİSİ KORKUM VAR. NE YAPMALIYIM?

Diş Hekimi Korkusu

Şunları yapabilirsiniz;

  1. Kendinizi rahat ve güvende hissettiğiniz, samimi, tecrübeli ve ilgili bir diş hekimi seçmelisiniz.
  2. Tedavi başlamadan önce, diş hekiminize korkularınızdan bahsediniz. Korkularınız nedenlerini belirtirseniz, diş hekiminiz bunun üstesinden gelmeniz için size yardımcı olacaktır.
  3. Tedaviye başlamadan, diş hekiminizden tedavinin aşamalarını anlatmasını isteyiniz.
  4. Tedavi esnasında herhangi bir nedenle işleme ara vermek isterseniz, bunu tedavi başlamadan diş hekiminizle aranızda bir işaret ile (mesela, elinizi kaldırma) belirleyebilirsiniz.
  5. Tedavilere basit bir işlemle başlanabilir, tek seferde tüm işlemleri yaptırmak zorunda değilsiniz. Zaten hastalarımızın hemen hepsi ilk işlemden sonra korkularını yenmektedirler.
  6. Tedaviye başlamadan önce kliniği gezmek, diş hekimi ve çalışanlarla sohbet etmek sizi rahatlatabilir.
  7. Randevularınızı sabah saatlerine almayı tercih edin. Sabah saatleri, günün stres ve yoğunluğunun en az olduğu zaman dilimidir, sizin olumlu düşünmenizi ve rahat olmanızı sağlayacaktır.
  8. Diş hekimine 6 ayda bir gidiniz. Böylece hem büyük işlemlerden kaçınabilir, hem de ortama daha rahat alışabilirsiniz. Alıştığınız ortamda da, korkuların olmaz ya da çok azalır.
  9. Mevcut korkuların önemli bir kısmı eski teknolojiler ve uygulamalarla ilgilidir. Şu anda diş hekimliği teknolojileri ve tedavi yöntemleri oldukça gelişmiştir. Sizin rahat ve konforunuzu sağlayacak özelliklere sahiptir.
  10. Diş hekimi korkusunun önemli bir kısmı iğneyle ilgilidir. Modern kliniklerde, diş iğnesinin acısını çok azaltan yöntemler kullanılmaktadır.


ÇOCUKLARIN SÜT DİŞLERİ NEDEN TEDAVİ EDİLMELİDİR?

1) Çocuğun büyüme ve gelişim açısından en aktif olduğu dönemde beslenme açısından süt dişleri büyük rol oynar.

2) Çocukların konuşmayı öğrendiği bu dönemde kelimeleri doğru telaffuz etmeleri açısından önemlidir.

3) Süt dişlerinin diğer bir görevi ise daimi dişlerin yerini koruması ve onların doğru yerlerine sürmelerini sağlamasıdır.

Çocuk Diş Hekimliğiyle İlgili Detaylar İçin >>

ŞEFFAF PLAKLARLA ORTODONTİ TEDAVİSİ YAPIYOR MUSUNUZ?

Evet, yapıyoruz. Bu tedavi, hastaya özel hazırlanmış özel şeffaf (saydam) plaklar ile diş düzensizliklerinin, diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi işlemidir.

Detaylar için >>

 ——
error: Bu Sayfanın İçeriği Korunmaktadır (Content is protected !!)